Arxiu Capitular de la Catedral Tarragona

Benvigut/da

El valor únic de la documentació ha motivat que l’ACT iniciï un procés de digitalització dels seus fons documentals per tal d’apropar una documentació que tanta informació aporta per a la història de la ciutat.

Aquest procés de digitalització s’ha pogut dur a terme gràcies al patrocini de l’Autoritat Portuària de Tarragona, l’Ajuntament de la Pobla de Mafumet, i la Càtedra Antoni Pedrol i Rius d’Estudis Jurídics Locals, a més dels esforços de l’Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona (AHAT).

Des de l'Arxiu en Línia s'ofereix l'opció de sol·licitar una còpia de les imatges dels documents digitalitzats en paper o en format PDF. Per altra banda, també es poden sol·licitar còpies d’imatges per a publicacions comercials i/o sense ànim de lucre. Consulteu el cost d'aquests serveis a l'apartat Taxes i tarifes.

L’Arxiu en línia ofereix la possibilitat de realitzar dos tipus de cerques:

1.- Consulta a través dels fons documentals.
Permet navegar pels diversos fons de l'ACT; es pot començar des del nivell de descripció més alt -fons- fins arribar al nivell més baix de descripció -unitat documental composta o simple-, consultar la descripció dels fons i, en últim terme, consultar el document digitalitzat en cas d'existir.

2.- Consulta per conceptes.
Permet realitzar la cerca per cada un dels conceptes -onomàstica, topogràfica, cronològica i paraula clau- així com combinar-los entre ells. Per tal d'afinar la recerca, podeu triar el nivell de descripció -fons, subfons, grup de sèries, sèries i subsèries- dins del qual voleu que es faci la cerca.